Server

Algemeen

Welkom in Rotterdam! Pak de metro en ontdek het moderne centrum van Rotterdam!

De stad verkennen kan op verschillende manieren. Uiteraard kan dit per voet, maar het kan ook sneller met behulp van de OV-Chipkaart en de warps. De OV-Chipkaart gebruik je door op een perron te gaan staan. Dan klik je op je OV-Chipkaart en krijg je een kaart te zien met de bestemmingen. Vervolgens klik je op één van de bestemmingen en wordt je geteleporteerd naar de bestemming. De warps kun je gebruiken met je Netherstar. 

De owners zijn HELEMAAL_NIKS en Hyxogen. Zij hebben de server opgericht en bedacht. Hyxogen neemt het programmeerwerk op zich, en HELEMAAL_NIKS bouwt aan de stad. Er zijn ook andere staffleden. Onder andere Lucaseen. Hij is de Hoofdcommissaris en zorgt dat de server veilig blijft. Hij overziet ook het politiekorps van de server. 

Laurenskerk in Minecraft

Bouwen

Iedereen kan meebouwen aan Rotterdam!

Voel jij je een echte bouwer en wil je helpen om het centrum van Rotterdam na te bouwen? Dat kan!

Het bouwen voor de stad gebeurd vooral op de bouwserver. Wil je helpen? Claim dan een plot met /p auto. Hierna kun je een gebouw gaan zoeken in de map om te gaan maken. Heb je die gevonden? Dan kun je aan een Wijkagent of aan de Hoofdcommissaris vragen om het gebouw op je plot te zetten. Je kunt weer terug gaan naar je plot door /p h te typen.

Nu kun je beginnen met bouwen. We gebruiken voor de hele stad de schaal 1:1. Dat betekend dat 1 blok in Minecraft in werkelijkheid 1 meter is. Als je gebouw af is kun je het laten keuren door de Burgemeester. Als hij het gebouw goed genoeg vind zet hij hem in de map.

Ranks

Gratis Ranks

Iedereen op de server heeft een eigen level. Dat level hangt af van hoe lang jij online bent geweest op de server. Dus des te langer je online bent, des te hoger je level. Om de 25 levels krijg je een nieuwe rank. Iedereen begint bij level 1 met Toerist, daarna krijg je Inwoner, daarna Rotterdammer en tot slot Ras-Rotterdammer. Na level 75 veranderd je rank niet meer. Maar je level gaat wel nog steeds omhoog.

Betaalde Ranks

We bieden ook betaalde ranks aan. Willemsbrug, Kubuswoning en Witte Huis. Deze ranks zijn verkrijgbaar in onze webshop. Alle dingen die je extra krijgt staan beschreven onder het desbetreffende product. Door deze ranks te kopen ondersteun je de server en zorg je er voor dat de server kan blijven bestaan. Zonder jullie donaties was dat nooit gelukt.